Koppelingen - Aansluiting werkplek op Diginetwerk controleren

Laatst bijgewerkt ongeveer een jaar

Procura Verkiezingen via Diginetwerk ontsluiten

Het is mogelijk om verbinding met Procura Verkiezingen te maken middels een Diginetwerk koppeling, hieronder vallen onder andere eGem en GGI.
U kunt Procura Verkiezingen ook via het Gemnet-netwerk van KPN Lokale Overheid ontsluiten.

Controleren Diginetwerk verbinding

U kunt testen of uw werkplek op Diginetwerk is aangesloten door op de volgende link te klikken: https://portal.verkiezingen.int-gemnet.nl

- Ziet u een inlogpagina?
Dan is uw werkplek succesvol aangesloten op Diginetwerk

- Krijgt u de melding dat de pagina niet beschikbaar is?
Dan is uw werkplek niet aangesloten op Diginetwerk.

Als u geen inlogpagina ziet, neem dan contact op met de ICT afdeling van uw gemeente en vraag hen of uw werkplek op Diginetwerk aangesloten kan worden. Geef daarbij de volgende informatie door aan uw ICT afdeling:

Informatie voor uw ICT afdeling

Start vanaf de werkplek een traceroute naar portal.verkiezingen.int-gemnet.nl.  Controleer of het IP-adres 95.152.165.225  bekend is en de traceroute volledig doorloopt tot aan dit IP-adres.  Indien de traceroute niet volledig doorloopt  / hopt naar bovengenoemd IP-adres,  dan is de kans groot dat  de dns-server het adres niet kan oplossen of een firewall van uw gemeente het verkeer blokkeert of niet goed doorlaat.

Controleer of u met uw browser verbinding kunt maken met  https://portal.verkiezingen.int-gemnet.nl en https://presentatie-<gemeente>.verkiezingen.int-gemnet.nl waarbij <gemeente> staat voor uw gemeentenaam.

Koppelingen

Heeft u een BRP-, of e-mailkoppeling naar Procura Verkiezingen?
Dan gebruikt u daarvoor IP-adres 95.152.165.226 om gebruik te maken van de Diginetwerk omgeving.

Plaats melding bij onze helpdesk

Als u ondersteuning van onze helpdesk nodig heeft, stel uw vraag dan op het helpdesk portaal of mail naar helpdesk@procura.nl.
Vergeet dan niet om het resultaat van een traceroute naar portal.verkiezingen.int-gemnet.nl mee te sturen
Stuur daarbij ook het resultaat van een telnet naar portal.verkiezingen.int-gemnet.nl:443