Procura Verkiezingen 1.48.0 (24-02-2023)

Laatst bijgewerkt ongeveer een maand

In Procura Verkiezingen versie 1.48.0 zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:
  • Bijgewerkte processen-verbaal 
  • Gemeentelijk Stembureau 
  • Kandidatenlijst ingelezen
  • Voorbeeld e-mail sjablonen voor benoemingen

Bijgewerkte processen-verbaal

Onder het menu Formulieren vindt u de nieuwe processen-verbaal en openbare kennisgevingen terug. Deze zijn aangepast conform de voorbeelden van het ministerie. Zowel de processen-verbaal die u nodig heeft bij centrale stemopneming als decentrale stemopneming kunt u via Procura Verkiezingen aanmaken.

Let op: Na 16 februari zijn er nog wijzigingen doorgevoerd in een aantal processen-verbaal. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd in Procura Verkiezingen. Heeft u de processen-verbaal op een eerder moment aangemaakt? Controleer dan of u de laatste versie heeft aangemaakt.

Gemeentelijk stembureau

U kunt via het menu Stembureaus > Gemeentelijk stembureau een gemeentelijk stembureau (GSB) aanmaken. 
Via het menu Stembureauleden > Gem. stembureau indelen kunt u de leden op uw gemeentelijk stembureau indelen.

Als uw gemeente heeft gekozen voor centraal tellen, kunt u desgewenst het menu Centrale stemopname gebruiken voor het overzichtelijk bijhouden van uw telgroepen.


Kandidatenlijst ingelezen

De definitieve versie van de kandidatenlijst voor de aanstaande verkiezingen zijn voor u ingelezen in Procura Verkiezingen. 

Let op: Heeft u de kandidatenlijst zelf ingelezen en daarmee processen-verbaal aangemaakt? Controleer dan goed of er geen beroepen zijn geweest voor uw kieskring en u de laatste versie van de kandidatenlijst heeft gebruikt. 

Voorbeeld e-mail sjablonen voor benoemingen

Als u uw stembureauleden een benoemingsmail wilt sturen kunt u gebruik maken van de voorbeeld sjablonen die voor u klaar staan. U kunt de voorbeelden herkennen aan de naam "[Procura voorbeeld] PS-2023". U kunt deze voorbeelden als inspiratie gebruiken. Er staan een aantal voorbeelden klaar. Er staan varianten klaar waarbij de indeling van het stembureau wordt getoond inclusief naam van de overige leden, maar ook voorbeelden waarbij alleen de eigen indeling zichtbaar is. Ook combinaties waarbij de volledige indeling van een stembureau, maar alleen de eigen indeling van een teltafel zichtbaar is, staan voor u klaar. U hoeft de voorbeelden niet te gebruiken. U kunt ook zelf een benoemingssjabloon aanmaken of nog gebruik maken van de GR-2022 voorbeelden.

Belangrijke informatie

 Deze verkiezingen zijn gecombineerde verkiezingen. Dat maakt dat u naast Provinciale Staten ook te maken heeft met één of meerdere waterschapsverkiezingen. Omdat van iedere verkiezing apart de uitslag bij gehouden moeten worden, moet u ook deze gegevens in Procura Verkiezingen voor iedere verkiezing apart bijhouden.
  
  • In Procura Verkiezingen moet u de stembureaus voor iedere verkiezing apart selecteren.
  • Gebruikt u MijnStembureau app en/of maakt u processen-verbaal aan vanuit Procura Verkiezingen?
    Dan moet u ook de indeling van uw stembureaus in beide verkiezingen bijhouden!

Tip: U hoeft het werk niet dubbel uit te voeren. Het is namelijk mogelijk om de volledige indeling van een verkiezing in één keer te kopiëren. 
Voor meer informatie hoe u een indeling kunt kopiëren kunt u dit artikel doornemen