Weetje - Gegevens exporteren

Laatst bijgewerkt ongeveer een jaar

Gegevens die in Procura Verkiezingen zijn opgeslagen kunnen naar Excel geëxporteerd worden.
Via het Beheer scherm kunt u een zogenaamd Export sjabloon aanmaken.
In het Export sjabloon kiest uw welke gegevens u wenst te exporteren.

Open het Beheer-scherm en navigeer naar Sjablonen > Export sjablonen
Klik op Nieuw(F7)

Kies bij naam een naam van het sjabloon zodat deze voor u makkelijk te herkennen is.
Kies bij bestandsnaam die wordt gebruikt als bestandsnaam van het Excel-bestand tijdens het downloaden van het Excel-bestand.
Kies bij welke soort gegevens u wenst te exporteren (Bijvoorbeeld Stembureaus, Stembureauleden e.d.)
Kies bij Actief in module onder welke menu optie de Excel geplaatst moet worden. Deze moet in overeenstemming zijn met de keuze van gegevenstype.
Kortom als u kiest voor Gegevenstype "Stembureauleden" dan hoort Actief in module bij "Stembureauleden".

Vervolgens plaatst u een vinkje voor de kolommen die u in het Excel-bestand wilt.

Klik tenslotte op Opslaan(F9) en sluit het Beheer-scherm
image.png 94.46 KB

Open het menu waar u voor heeft gekozen bij "Actief in module" en klik op Exporteren > Exporteer gegevens
image.png 73.79 KB

Bij Export sjabloon kunt u nu kiezen voor het zojuist aangemaakte Export sjabloon.
In dit voorbeeld "NAW gegevens stembureauleden"

Klik op Zoeken(F5) en selecteer de stembureauleden (of stembureaus e.d.) die u wilt exporteren naar Excel.
Klik tenslotte op Aanmaken(F9).
Er wordt een Excel-bestand op uw computer geplaatst in uw downloadmap waarin de gevraagde gegevens staan.