Koppelingen - Waarismijnstemlokaal.nl

Laatst bijgewerkt 4 maanden

De stembureaus die in Procura Verkiezingen zijn aangemaakt kunnen automatisch op de webpagina waarismijnstemlokaal.nl geplaatst worden. Wijzigingen worden ongeveer ieder uur bijgewerkt; een nieuw stembureau of verwijderen van een stembureau zal automatisch toegevoegd/verwijderd worden.

Handeiding

Om er voor te zorgen dat de stembureaus automatisch worden geplaatst voert u de volgende stappen uit:

1. Geef via deze link aan ons door dat u de koppeling wilt inschakelen
  2. Maak in de Verkiezing Europees Parlement 2024 stembureaus aan
Let op: Alleen stembureaus die aan de volgende voorwaarden worden aangeboden aan waarismijnstemlokaal:
  • Stembureaus die zijn aangemaakt in het menu Stembureaus > Stembureaugegevens
  • Stembureaus waarvan de coördinaten zijn ingevuld

Coördinaten invullen

De koppeling kan alleen stembureaus versturen als een lengte-, en breedtegraad bekend is.  Deze gegevens geeft u door via Beheer > Tabellen stemlokalen > Stemlokalen.

Controleer of er in de laatste kolom een map-icoon zichtbaar is.
In onderstaand voorbeeld ontbreekt het icoon bij stemlokaal 6
image.png 136.67 KB
Dubbelklik op het stemlokaal waarbij het map-icoon ontbreekt en ga naar tabblad 'Adresgegevens'.
Klik vervolgens op 'Zoek locatie'
image.png 76.86 KB

Selecteer het juiste adres en klik op 'koppelen'
image.png 107.17 KB
TIP: Als er geen adres in de BAG gevonden kan worden met de gebruikte zoek criterea.
Probeer dan eens de postcode of huisnummer weg te halen en opnieuw op Zoeken(F5) totdat u het adres in de BAG kunt vinden.
De lengte-, en breedtegraad worden automatisch uit de BAG opgehaald. Klik op Opslaan(F9) om op te slaan.
image.png 79.24 KB
Herhaal bovenstaande stappen voor de overige stembureaus andere stembureaus waarbij de lengte en breedtegraad nog ingevuld moeten worden.

TIP: Zijn er veel stemlokalen waarvan de coördinaten ontbreken?
U kunt ook meerdere stemlokalen bij de BAG controleren via Beheer > Tabellen stemlokalen > Stemlokalen knop "Coördinaten"
image.png 65.3 KB