Koppelingen - Aansluiting werkplek op Gemnet controleren

Laatst bijgewerkt ongeveer een jaar

Procura Verkiezingen via Gemnet-netwerk ontsluiten

Het is mogelijk om verbinding met Procura Verkiezingen te maken middels een Gemnet-koppeling.
U kunt Procura Verkiezingen ook via Diginetwerk ontsluiten.

Controleren Gemnet verbinding

Om Procura Verkiezingen te kunnen gebruiken heeft u een werkende verbinding met Gemnet nodig.

U kunt testen of uw werkplek op Gemnet is aangesloten door op de volgende link te klikken: https://portal.verkiezingen.gemnet.nl

- Ziet u een inlogpagina?
Dan is uw werkplek succesvol aangesloten op Gemnet

- Krijgt u de melding dat de pagina niet beschikbaar is?
Dan is uw werkplek niet aangesloten op Gemnet.

Als u geen inlogpagina ziet, neem dan contact op met de ICT afdeling van uw gemeente en vraag hen of uw werkplek op Gemnet aangesloten kan worden. Geef daarbij de volgende informatie door aan uw ICT afdeling:

Informatie voor uw ICT afdeling

Start vanaf de werkplek een traceroute naar portal.verkiezingen.gemnet.nl.  Controleer of het IP-adres 10.251.1.4 bekend is en de traceroute volledig doorloopt tot aan dit IP-adres.  Indien de traceroute niet volledig doorloopt / hopt naar bovengenoemd IP-adres,  dan is de kans groot dat de dns-server het adres niet kan oplossen of een firewall van uw gemeente het verkeer blokkeert of niet goed doorlaat.

Controleer in dergelijke gevallen of er in de ACL lijst van de firewall het subnet van Procura in Gemnet aanwezig is. Als deze nog niet bestaat, voeg dan het subnet 10.251.1.0/28 toe.

Controleer vervolgens of u met uw browser verbinding kunt maken met  https://portal.verkiezingen.gemnet.nl evenals https://<gemeente>.verkiezingen.gemnet.nl waarbij <gemeente> staat voor uw gemeentenaam.

Presentatieomgeving

De presentatiemodule van Procura Verkiezingen heeft een eigen ip-adres, namelijk 10.251.1.7. Controleer daarom of u vanaf uw werkplek verbinding kunt maken met  https://presentatie-<gemeente>.verkiezingen.gemnet.nl waarbij <gemeentenaam> hetzelfde is als bij de Procura Verkiezingen applicatie (https://<gemeentenaam>.verkiezingen.gemnet.nl)

Plaats melding bij onze helpdesk

Indien u de ondersteuning van onze helpdesk nodig heeft, stel uw vraag dan op het helpdesk portaal of mail naar helpdesk@procura.nl.
Vergeet dan niet om het resultaat van een traceroute naar portal.verkiezingen.gemnet.nl mee te sturen
Stuur bovendien het resultaat van een telnet naar portal.verkiezingen.gemnet.nl:443