Correspondentie - Officiële formulieren en processen verbaal aanmaken

Laatst bijgewerkt 5 maanden

In Procura Verkiezingen kunt u officiële modellen en formulieren aanmaken. Bij het maken van deze formulieren en modellen worden formulier sjablonen gebruikt. De werking is daarom iets anders u van ISS gewend bent.
U kunt officiële modellen en formulieren rechtstreeks vanuit Procura Verkiezingen aanmaken. U kunt de formulieren genereren door in Procura Verkiezingen te navigeren naar Formulieren > Officiële modellen of Formulieren > Openbare kennisgevingen.

In dit artikel gaan wij bij wijze van voorbeeld de Openbare kennisgeving adressen stemlokalen aanmaken.
We beginnen door te navigeren naar Formulieren > Openbare kennisgevingen > Aanmaken formulieren
image.png 84.12 KB

Wij kiezen voor formulier sjabloon "Openbare kennisgeving adressen stemlokalen" en als bij export formaat "PDF formaat" (u kunt ook kiezen voor DOCX) vervolgens klikken wij op Aanmaken(F9)

pasted-file-2.png 13.19 KB

Er verschijnt een popup in beeld waarin u gevraagd wordt te bevestigen of u het formulier wenst aan te maken. Klik op Ja(Enter)

pasted-file-3.png 29.37 KB

Er verschijnt wederom een popup in beeld. Ditmaal een progressiebalk. Zodra de taak is afgerond kunt u op Sluiten(Esc) klikken.

Het document is aangemaakt. U vindt het document terug onder Formulieren > Openbare kennisgevingen > Aangemaakte formulieren. Op dit scherm klikt u op Zoeken(F5)
pasted-file-4.png 67.55 KB
TIP: Als u veel documenten heeft aangemaakt kunt u het overzicht kwijt raken. U kunt dan filteren op vandaag door bij Aangemaakt op de huidige datum in te vullen. U ziet dan alleen de formulieren die u vandaag heeft aangemaakt.
pasted-file-6.png 171.24 KB

U kunt het document nu openen of downloaden en bijvoorbeeld doorsturen naar de media van uw gemeente.

Tip: Officiële modellen en openbare kennisgevingen zijn formulier sjablonen. U vindt deze sjablonen terug onder Beheer > Formulier Sjabloon tabblad Officiële modellen en op tabblad Openbare kennisgevingen.  De originele formuliersjablonen worden door Procura beheerd. Deze sjablonen kunt u niet aanpassen.

Als u toch aanpassingen wenst door te voeren op deze officiële sjablonen, dan kunt u een kopie maken van een officieel sjabloon en dit kopie vervolgens naar eigen inzicht aanpassen.
image.png 182.79 KB