Procura Verkiezingen 1.47.0 (22-09-2022)

Laatst bijgewerkt ongeveer een maand

In Procura Verkiezingen versie 1.47.0 zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:
  • Provinciale Staten & Waterschapsverkiezingen toegevoegd
  • Extra opties in de Advieslijst
  • Nieuwe module Indelingen magiër
  • Nieuwe handleiding Indelen stembureaus 
  • Handleiding Ledenportaal bijgewerkt
  • Bijlage uploaden aan stemlokalen

Verkiezingen aangemaakt

Aan Procura Verkiezingen zijn de Provinciale Staten en (de voor uw gemeente relevante) Waterschapsverkiezingen toegevoegd tezamen met de digitale versie van de verkiezingskalender

Extra mogelijkheden Advieslijst

De Advieslijst heeft nu nog meer filteropties. Daarmee is de Advieslijst nog slimmer in het vinden van de juiste stembureauleden voor de juiste functies. U kunt nu bij Eisen en Wensen deze zo inrichten dat u kunt filteren op stembureauleden tijdens de vorige verkiezing ook op hetzelfde stembureau en/of functie waren ingedeeld. 

Bij het indelen ziet u nu ook in wat de ervaring is van een stembureaulid. Er wordt bijgehouden hoe vaak een stembureaulid voorzitter, stembureaulid en teller is geweest. Ook ziet u nu wanneer het stembureaulid is aangemaakt. Het is ook mogelijk om deze gegevens via een Export-sjabloon  te exporteren naar bijvoorbeeld een Excel-bestand.


Nieuwe module: Indelingen magiër

Er is een nieuwe module toegevoegd aan Procura Verkiezingen; Indelingen magiër.
Via deze tool kunt u stembureauleden automatisch indelen of juist de indeling verwijderen. Ook kunt u de indelingen tussen meerdere verkiezingen combineren. Dat laatste is met name handig tijdens gecombineerde verkiezingen (bijvoorbeeld een Provinciale Staten en Waterschapsverkiezing).

Uitleg over hoe deze module werkt leest u terug in onze bijgewerkte handleidingen.


Handleidingen bijgewerkt

De handleiding voor het ledenportaal bijgewerkt.  De bijgewerkte handleiding kunt u hier downloaden.
Er is ook een compleet nieuwe handleiding toegevoegd. Deze kunt u hier downloaden.
De nieuwe handleiding bespreekt alle mogelijkheden die u heeft voor het indelen van uw stembureauleden.


Aangepast Ledenportaal

Het Ledenportaal is volledig vernieuwd. Het Ledenportaal werkt als vanouds, maar heeft een frisse nieuwe vormgeving gekregen. De vormgeving kan nu naar de huisstijl van de gemeente aangepast worden. Ook is de vormgeving nu nog meer geschikt voor gebruik op mobiele apparaten.


Bijlagen uploaden

Het is nu mogelijk om aan stemlokalen een bijlage toe te voegen. Tijdens het uploaden van een bestand kunt u kiezen om de bijlage aan één verkiezing te koppelen of als deze bijlage meerdere verkiezingen relevant blijft (bijvoorbeeld bij een plattegrond) om de bijlage aan alle verkiezingen te koppelen.