PS-2023 - Indelingen kopiëren bij gecombineerde verkiezingen

Laatst bijgewerkt 15 dagen

Als u op één verkiezingsdag gecombineerde verkiezingen moet organiseren, bijvoorbeeld een gecombineerde Provinciale Staten en Waterschapsverkiezing, kunt u alle communicatie en indelingen in één verkiezing bijhouden en deze gegevens later kopiëren naar de overige verkiezing(en).

Stap 1: Keuze verkiezing

Bij gecombineerde verkiezingen kiest u één verkiezing waar u de volledige indeling in bijhoudt en van waaruit u communiceert met uw stembureauleden. Bijvoorbeeld uw Provinciale Staten verkiezing.

Als u met de applicatie aan de slag gaat en op het punt bent aanbeland dat de indeling van uw stembureaus redelijk compleet zijn kunt u de volledige indeling vanuit Provinciale Staten kopiëren naar uw Waterschapsverkiezing(en).

Tip: Vaker kopiëren
Als u na het kopiëren nog wijzigingen moet aanbrengen in de indeling, voer deze dan door in uw Provinciale Staten verkiezing en kopieer deze later opnieuw naar de Waterschapsverkiezing(en) door de indeling opnieuw te kopiëren.

Stap 2: Stembureau selectie

Om een indeling te kunnen kopiëren naar een tweede verkiezing, zult u eerst de stembureaus moeten selecteren die u in de tweede verkiezing gebruikt. Het kan namelijk zijn dat in uw Waterschapsverkiezing minder of andere stembureaus gebruikt dan bij uw Provinciale Staten verkiezing.

Open de verkiezing waar u de indeling nog niet heeft geregeld (bijvoorbeeld Waterschapsverkiezing) en maak de in de Waterschapsverkiezing gebruikte stembureaus aan. Ga naar Stembureaus > Selectie stembureaus en sleep de beschikbare stembureaus naar de geselecteerde stembureaus via de > en >> knoppen.
Afbeelding1.png 58.72 KB
Via Stembureaus > Stembureaugegevens kunt u de stembureaunummers indien nodig aanpassen.
Let op: Stembureaunummers
De nummering van stembureaus moet gelijk zijn tussen beide verkiezingen. Stembureau 1 stadhuis in de Provinciale Staten verkiezing moet ook Stembureau 1 Stadhuis zijn in de Waterschapsverkiezing!
U hoeft de gewenste bezetting niet aan te passen, dat gebeurt automatisch met het kopiëren van de indeling

Stap 3: Kopiëren indelingen stembureauleden

Ga in Waterschapsverkiezing naar Stembureauleden > Stembureaus indelen en klik op Indelingen magiër.
Afbeelding2.png 56.2 KB
Klik op Kopiëren indelingen
Afbeelding3.png 85.27 KB
Stap 1 van 5 Inleiding
Lees de inleiding door en klik op Volgende(F2)

Stap 2 van 5 Kopiëren van verkiezing
Kies de verkiezing die als bron dient. De gegevens uit de geselecteerde bron zullen worden gekopieerd naar de geopende verkiezing.
Afbeelding5.png 90.48 KB
In dit voorbeeld worden de gegevens uit Provinciale Staten 2023 gekopieerd naar Waterschap Noorderzijlvest 2023.
Klik op Volgende(F2)

Stap 3 van 5 Instellingen
Vink aan welke gegevens u wilt kopiëren. Klik op Volgende(F2)
Afbeelding6.png 79.35 KB
Tip: Vink alles aan
Het advies luidt om alle gegevens aan te vinken.
Het heeft immers weinig zin om apart de beschikbaarheid of opleiding van stembureauleden bij  te houden als beide verkiezingen toch op dezelfde verkiezingsdag vallen.

Stap 4 van 5 Selectie stembureaus
 U ziet een overzichtsscherm met een overzicht van hoe de indeling er nu uit ziet en hoe deze na het voltooien van deze wizard eruit komt te zien.

Afbeelding7.png 97.03 KB
Selecteer alle stembureaus en klik op Volgende(F2)

Stap 5 van 5 Bevestigen
U ziet nogmaals een overzichtsscherm. Klik op Kopiëren(F9) De indeling wordt gekopieerd.
Afbeelding9.png 84.82 KB

Het logboek wordt automatisch afgesloten zodra de status 100% heeft bereikt.
De geselecteerde gegevens zijn nu gekopieerd naar de Waterschapsverkiezing.

Let op: Meerdere waterschapsverkiezingen
Herhaal deze stap voor de overige verkiezingen als u meer dan één Waterschapsverkiezingen organiseert.