OSV - Uitslagen exporteren (naar Excel)

Laatst bijgewerkt 11 maanden

U kunt voorlopige verkiezingsuitslagen naar Excel, CSV of PDF-bestanden exporteren.
U kunt ook de definitieve verkiezingsuitslag exporteren, als het uitslagenbestand uit OSV2020 is ingelezen in Procura Verkiezingen

Exporteren voorlopige uitslag

Exporteren is mogelijk via het menu Presentatie > Analyse van de uitslag
Als u de definitieve verkiezingsuitslag nog niet heeft ingelezen vanuit OSV2020, kunt u alleen een voorlopige uitslag exporteren en ziet u alleen een menuoptie genaamd "Uitslag per stembureau".

Klik op Exporteren en kies het bestandsformaat naar keuze
Er wordt een PDF/CSV of XLSX bestand op uw computer geplaatst.
image.png 102.7 KB

Invoeren en vrijgeven van de voorlopige uitslag

Om een voorlopige uitslag te kunnen presenteren zult u eerst de voorlopige uitslag moeten invoeren.
Als u geen MijnStembureau app gebruikt, dan worden de voorlopige uitslagen niet automatisch door uw voorzitters ingevuld.
U zult de uitslag dan op handmatig moeten invoeren.

Invoeren kan via Uitslagverwerking > Stemmeninvoer > Totalen per partij
image.png 92.43 KB
Na het invoeren van de uitslag dient u deze nog te controleren en vrij te geven.
Ga daarvoor naar Uitslagverwerking > Uitslagberekening > Vrijgave getelde stembureaus
image.png 112.96 KB
Controleer of de uitslag die is ingevoerd correct is. Als dat het geval is, selecteer dan het stembureau en klik op Vrijgeven(F9)

Exporteren definitieve uitslag

Exporteren is mogelijk via het menu Presentatie > Analyse van de uitslag
Als u de definitieve verkiezingsuitslag heeft ingelezen vanuit OSV2020 kunt u de definitieve uitslag exporteren naar Excel en CSV.

U kunt daarbij kiezen uit verschillende detailniveaus
  • Uitslag per stembureau
  • Uitslag per kandidaat
  • Uitslag details

Uitslag per stembureau toont het aantal stemmen per partij gesorteerd per stembureau
Uitslag per kandidaat toont het aantal stemmen per kandidaat gesorteerd per stembureau
Uitslag details toont dezelfde gegevens als per kandidaat, maar dan aangevuld met alle gegevens die op de processen-verbaal zijn ingevuld. Denk daarbij onder andere aan het aantal geldige stempassen, aantal kiesgerechtigden enz.
image.png 128.39 KB

Let op: U kunt definitieve uitslagen alleen exporteren nadat u de definitieve uitslag vanuit OSV2020 heeft geïmporteerd.
Hoe dat moet wordt in dit artikel uitgelegd