OSV - Definitieve uitslag importeren (provinciale staten)

Laatst bijgewerkt ongeveer een jaar

Dit artikel beschrijft hoe u de vastgestelde uitslag vanuit OSV2020 exporteert en vervolgens importeert in Procura Verkiezingen

Dit stappenplan bestaat uit de volgende stappen:

• Stap 1: Exporteren EML uit OSV2020
  • Stap 2: Importeren uitslag in Procura Verkiezingen
  • Stap 3: Zet de uitslag op status compleet en definitief
  • Stap 4: Presenteren / analyseren van de uitslag op kandidaatniveau

Stap 1: Exporteer uitslag EML uit OSV2020

Zodra de uitslag definitief is en in OSV is vastgesteld, kunt u deze uitslag op kandidaatniveau exporteren vanuit OSV.
Raadpleeg daarvoor de handleiding van OSV.  In  de export map van OSV2020 treft u een zip bestand aan.

Pak het ZIP-bestand uit:
  • definitieve-documenten_ps2023_<provincie>_gemeente_<gemeente><nummering>.zip
 In zojuist uitgepakte ZIP-bestand treft u een tweede ZIP-bestand aan:
  • Telling_PS2023_<provincie>_gemeente_<gemeente>.zip

Plaats bovengenoemd ZIP-bestand op een USB-stick zet deze op een computer waarmee u verbinding met Procura Verkiezingen kunt maken (een computer die wel verbonden is met Internet)

Pak nu het tweede ZIP-bestand ook uit
In stap 2 heeft u het volgende EML bestand nodig:
  • Telling_PS2023_<provincie>_gemeente_<gemeente>.eml.xml
Herhaal stap 1 voor uw waterschapsverkiezing(en)

Stap 2: Importeer uitslag in Procura Verkiezingen

Open Procura Verkiezingen en controleer of de Provinciale Staten 2023 verkiezing is geopend
image.png 23.99 KB

Navigeer naar Uitslagverwerking > Uitwisseling via EML > EML 510 - Telling
Klik vervolgens op de knop Importeer EML en kies voor  EML 510b – Telling gemeente
image.png 61.5 KB

Klik op Bestand kiezen
image.png 11.41 KB

Navigeer naar map waar u in stap 1 "Telling_PS2023_<provincie>_gemeente_<gemeente>.eml.xml" heeft geplaatst.
image.png 21.49 KB
Let op: Upload het EML-bestand (niet het ZIP-bestand of het Signature bestand)

Klik op Controleren.
Als u overal groene vinkjes ziet ziet kunt u op Importeren klikken.
image.png 34.79 KB
 De gegevens worden ingelezen. U kunt de voortgangsbalk na het inlezen wegklikken.

Herhaal deze stappen voor al uw waterschapsverkiezing(en)

Stap 3: Zet de uitslag op status compleet en definitief

Voordat u de uitslag op kandidaatniveau terugziet in Procura Verkiezingen, zult u eerst moeten aangeven dat de huidige verkiezingen zijn afgerond en dat de uitslag definitief is vastgesteld.

Navigeer naar het scherm Uitslagverwerking > Uitslagberekening > Status uitslagverwerking.
Plaats  op dit scherm een vinkje voor
- “De uitslag is compleet
-  “De uitslag is definitief vastgesteld
- “De uitslag mag op kandidaatniveau worden gepresenteerd”.
Klik daarna op de knop Toepassen(F9)

image.png 55.46 KB

Stap 4: Presenteren / analyseren van de uitslag op kandidaat niveau

Nadat u stap 2 heeft uitgevoerd zult u zien dat er extra knoppen menuopties zichtbaar zijn in Procura Verkiezingen.

U kunt via de schermen Presentatie > Analyse van de uitslag > Uitslag per kandidaat de uitslag per kandidaat inzien.
pasted-file-6.png 164.62 KB
Optioneel kunt u de uitslag op kandidaatniveau exporteren naar PDF of CSV of met behulp van de de presentatiemodule presenteren.