Vergoedingen - Instellingen voor SEPA

Laatst bijgewerkt ongeveer een jaar

Bij het aanmaken van PDF, CSV, Excel en UDB bestanden wordt er direct een bestand aangemaakt. Voor het aanmaken van een SEPA bestand moet u eerst een aantal zaken instellen. Overleg met de afdeling financiën over de juiste instellingen bij deze velden.
Als u via Stembureaus > Vergoedingenlijst of via Stembureauleden > Vergoedingenlijst een vergoedingsbestand aanmaakt en kiest voor "Exporteer naar SEPA" moet u extra instellingen doorlopen.
FAQ_1_12_0_SEPA_I.png 133.39 KB

Als u op "Exporteer via SEPA"  heeft geklikt komt onderstaande pop-up in beeld
FAQ_1_12_0_SEPA_II.png 123.21 KB

•  Identificatie code
     Hier vult u het SEPA ID in. U kunt in overleg met afdeling financiën zelf een code verzinnen.

• IBAN
    Het rekeningnummer van waaruit uit de betalingen uitgevoerd worden; het rekeningnummer van uw gemeente.

• Ten name van
    De tenaamstelling die hoort bij bovenstaande IBAN.

• Omschrijving stembureaus/stembureauleden
    De omschrijving bij de uitbetaling.  De ontvanger zal deze omschrijving zien bij het betaalkenmerk.
    Vul hier bijvoorbeeld in "Bedankt voor uw deelname op een stembureau".

• Hash aanmaken
    Het SEPA-bestand kan in theorie door een kwaadwillende aangepast worden. Om er zeker van te zijn dat er geen mutaties in het SEPA-bestand zijn aangemaakt kunt u een zogenaamde hash aanmaken. Dit werkt als een soort digitale vingerafdruk. Door de "vingerafdruk" te controleren kan afdeling financiën zien dat er geen wijzigingen door derden zijn aangebracht in het bestand.

• Hash algoritme
    Zodra u hash aanmaken op Ja zet wordt u gevraagd om het type hash-sleutel dat aangemaakt moet worden.
    Kies de sleutel waar uw afdeling financiën mee overweg kan.
    FAQ_1_12_0_SEPA_III.png 111.65 KB
    Met het aanmaken van een SEPA-bestand krijgt u nu ook een hash-code.
    Geef deze hash die staat in "overzicht in tekst" samen met het SEPA-bestand door aan afdeling financiën.
    Met deze gegevens kan gecontroleerd worden of het bestand wel/niet is aangepast.
Voor nog meer technische informatie over de geautomatiseerde SEPA XML betalingen kunt u terecht op de volgende website: https://docs.oracle.com/cd/E16582_01/doc.91/e15104/fields_sepa_pay_file_appx.htm#EOAEL00516